Ako robíme (neúplný) detox od cukru - jahodový dezert s medom

Ako robíme (neúplný) detox od cukru - jahodový dezert s medom

Aj naša rodina jazdí na vlne zdravého stravovania a obmedzujeme cukor v kuchyni ako sa len dá (občas je to ťažké). Rafinovaný cukor vraj v sebe nesie riziká obezity, srdcových ochorení, rakoviny a porúch mozgovej aktivity -  vedci sa čím ďalej, tým viac zhodujú, že cukor je pre ľudské telo jed.

Do čaju sme dávali včelí med vždy a neskôr už aj do kávy. Teraz prišli na rad dezerty. Nie vždy sa cukor dá nahradiť úplne, hlavne v tých pečených pri vysokej teplote. Vyskúšajte tento rýchly recept na osviežujúci, nepečený dezert s práve dozretými sladkými jahodami, ktorý ma nikdy nesklamal. 

Budeme naň potrebovať kyslú smotanu a šľahačku, do ktorých primiešame surový med plný enzýmov a minerálov. Ďalej piškótu, aká vám najviac chutí a čerstvé jahody. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.

Ja som použila náš tohtoročný, krásne tekutý med z bieleho agátu. Ide o včelí surový med, ktorý nebol zohrievaný, blendovaný a bol filtrovaný len nahrubo, aby v ňom ostalo to najvýživnejšie - drobné kúsky peľu. Dobrú a zdravú chuť!

Leave your reply

*
**Not Published
*Site url with http://
*
Product successfully added to the product comparison!