Ako robíme (neúplný) detox od cukru - jahodový dezert s medom
Aj naša rodina jazdí na vlne zdravého stravovania a obmedzujeme cukor v kuchyni ako sa len dá (občas je to ťažké). Rafinovaný cukor vraj v sebe nesie riziká obezity, srdcových ochorení, rakoviny a porúch mozgovej aktivity - vedci sa čím ďalej, tým viac zhodujú, že cukor je pre ľudské telo jed.
Do čaju sme dávali včelí med vždy a neskôr už aj do kávy. Teraz prišli na rad dezerty. Nie vždy sa cukor dá nahradiť úplne, hlavne v tých pečených pri vysokej teplote. Vyskúšajte tento rýchly recept na osviežujúci, nepečený dezert s práve dozretými sladkými jahodami, ktorý ma nikdy nesklamal.
Budeme naň potrebovať kyslú smotanu a šľahačku, do ktorých primiešame surový med plný enzýmov a minerálov. Ďalej piškótu, aká vám najviac chutí a čerstvé jahody. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie.
Ja som použila náš tohtoročný, krásne tekutý med z bieleho agátu. Ide o včelí surový med, ktorý nebol zohrievaný, blendovaný a bol filtrovaný len nahrubo, aby v ňom ostalo to najvýživnejšie - drobné kúsky peľu. Dobrú a zdravú chuť!